Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Onsdag den 22 mars med start kl. 17.30 kommer en systemuppdatering att göras. Det påverkar vårt kontaktformulär, Mina sidor och möjligheten att göra en medlemsansökan till Sveriges Lärare.

Lek och lärande - om leken som pedagogiskt verktyg

Hur använder vi leken som ett pedagogiskt verktyg för utveckling och lärande på fritidshemmet? Det kommer Eva Kane att prata om tisdag 7 februari.

Se föreläsningen i efterhand Alla aktuella inspirationsföreläsningar

Den svårmätbara leken

I måldokumenten står det att fritidspersonal ska främja lek. Men hur främjar man lek, i en skola som premierar mätbarhet? Det frågade sig Eva Kane när hon arbetade som fritidspedagog, och den frågeställningen fick också följa med in i hennes forskning.

Under föreläsningen får du ta del av Eva Kanes forskning kring lek och lärande i fritidshem. Hon berättar om ett perspektiv på relationen mellan lek och lärande och tar en titt på hur det kan hänga ihop med hjälp av ett estetiskt perspektiv. Dessutom får du tips på hur du medvetet kan arbeta med leken i fritidshemmets verksamhet. 

Forskning kring lekens roll

Eva Kane är filosofie doktor och lektor i barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet. Hon forskar bland annat kring hur personalen på fritidshem kan ge utrymme för leken, om medvetenhet om olika lekpraktiker och om mod att utmana dessa. 

MEDLEMSFÖRMÅN

SONY DSC

MEDLEMSFÖRMÅN

Inspiration som ger energi!

I vårt aktuella program med digitala föreläsningar finns bland andra programledaren Cecilia Düringer och komikern Jesper Rönndahl. Vem vill du inspireras av?

Bli medlem idag Se datum och anmäl dig
Frågor & svar