Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Ser du inte vad jag säger?

Vad är det som sägs mellan raderna? Och varför kan tystnaden vara viktig? Tisdag 31 januari tar Niklas Källner med oss på en spännande resa in i kallpratets värld.

Se våra inspelade föreläsningar Alla aktuella inspirationsföreläsningar

Obehaglig tystnad och talande kroppsspråk

I sitt yrke som journalist har Niklas Källner lärt sig den hårda vägen vad ett misslyckat kroppsspråk kan leda till och att ögonkontakt dessutom kan vara överskattat. Men han har också insett att det går att ställa obekväma frågor, utan att för den skull framstå som otrevlig.

I föreläsningen tar Niklas Källner en närmare titt på det viktiga kallpratet och den obehagliga tystnaden. Vad är det som inte sägs, men som berättar lika mycket som det som sägs högt? Med humor och nyfikenhet visar han vad forskningen säger om ansiktsuttryck, röstlägen, gester och mimik. Varför ser en del sura ut fastän de egentligen är intresserade, och varför uppfattas clowner som så obehagliga?

Genom att bjuda på anekdoter och lärdomar från sitt yrkesliv ger Niklas Källner dig nya perspektiv på hur vi kommunicerar med varandra utan ord.

Med humor och allvar

Niklas Källner slog igenom som reporter i programmet Skavlan. I sina korta och humoristiska inslag lyckades han få både vuxna och barn att dela med sig av sina liv. Han har också varit programledare för flera program både i tv och i radio, bland annat Von Svenssons kläder och Spanarna i P1.

2015 debuterade han med boken Tills man dör lever man och 2018 kom han ut med boken Och bilen går bra?, en bok om det viktiga kallpratet.

Frågor & svar