Hoppa till sidans innehåll Hoppa till sidans huvudnavigering

Gå till startsidan

Kan vem som helst få ett minne i världsklass?

Har du världens bästa minne? Eller händer det att du glömmer bort vad du skulle göra precis när du kliver in i ett rum? På Jonas von Essens föreläsning tisdag 28 mars får du möjlighet att vässa minnescellerna!

Se våra inspelade föreläsningar Alla aktuella inspirationsföreläsningar

Minnet som superkraft

Att lära sig om minnestekniker är lite som att plötsligt upptäcka att man har en superkraft! Det är en fantastisk känsla att inse att man själv, vem man än är, faktiskt kan få ett fenomenalt minne bara genom träning, teknik och kunskap.

Genom en blandning av interaktiva övningar, förbluffande minnesdemonstrationer och fascinerande förklaringar tar Jonas von Essen med oss på en färgsprakande och rolig redogörelse. Målet? Att komma ihåg precis vad vi vill! Det blir en omvälvande resa in i våra egna hjärnor – ett äventyr som vi sent ska glömma! 

Världsmästare i minne

För några år sedan hade Jonas von Essen ett minne som vem som helst. Idag är han tvåfaldig minnesvärldsmästare och kan komma ihåg nästan vad han vill. Hur det gick till? Han upptäckte det som kallas för minnestekniker, och började träna sitt minne i juni 2012. Bara tre månader senare knep han segern i SM i minne!

Minnesteknikerna visade sig vara ruskigt effektiva, riktigt roliga och så enkla att Jonas von Essen idag är säker på att vem som helst kan lära sig dem. Vem som helst kan kanske inte bli just världsmästare i minne, men vem som helst kan få ett minne i världsklass! 

Frågor & svar